VK: SJUKA MÄNNISKOR!!

Så jävla sjuka människor, vad har hänt med världen?????????
(läs snubbens kommentar på
spädbarns nyheten)

Hittade spädbarn i skoterspår

Ett par som var på skotertur nära Ammarnäs i Västerbottensfjällen i går trodde knappt sina ögon när de stannade för att undersöka ett bylte som låg på skoterleden framför dem. Byltet visade sig vara ett spädbarn. (TT)

Barnet var omkring sex månader gammalt,skriver Västerbottens Folkblad.
-Först såg vi inte vad det var som låg där. Vi trodde att det var en docka. Det sov och lät lite grann när jag lyfte upp det, men sedan somnade det om igen, säger Christian Karlsson.

Skoteråkarna tog med sig barnet och fick snart syn på två män på skidor som drog varsin pulka efter sig. I den ena pulkan fanns två barn, den andra var tom.

-Vi åkte fram och frågade om det var deras barn. Det ene mannen sade att det var hans och sade sedan bara: "Jo, jag tyckte det blev lite tyst här bak", säger Christian Karlsson.

Skoterparet känner sig chockat av händelsen.

-Om vi hade haft lite högre hastighet hade vi kört rakt på barnet, säger Nathalie Kyrk.

Publicerad: 07 april 2010 kl 01.35



Jagade rådjur med snöskoter

En familj i Lövberg bevittnade hur ett rådjur kämpade för sitt liv när det försökte undkomma två ynglingar på snöskoter. - Det var helt sanslöst, säger mamman i familjen.

Det är den hårdaste vintern på länge för rådjuren. Polisen konstaterar att djuren är apatiska och i den besvärliga vintern har lagt sig ned nära bostäder och människor.

Situationen känns igen även i Lövberg i närheten av Klimpfjäll. Där har en familj kämpat i fyra år med att hjälpa en rådjursfamilj med grönsaker, foder och annan typ av föda.

Djuren kommer nära

- De brukar komma jättenära. Numera känner jag igen varenda en av dem, säger mamman i familjen.

- I år har rådjuren haft det extra tufft. De har till och med kommit upp på verandan och ätit maten liggandes på sidan, berättar hon.

Familjens nära kontakt med djuren gör att söndagskvällens upptäckt var extra obehaglig.

På andra sidan Kultsjön såg de hur en snöskoter på ett märkligt sätt körde fram och tillbaka längs sjökanten.

- Vi trodde först att de försökte få tag på sin hund, men när jag tog fram kikaren såg jag att det var ett rådjur som kämpade för sitt liv när det försökte komma undan skotern, berättar mamman.

Kämpade för sitt liv


Rådjuret studsade fram och tillbaka och lyckades ta sig in i riset intill sjön.
Samtidigt hade de två ynglingarna hoppat av skotern och till fots försökt fånga det utmattade rådjuret, som hade det allt svårare att ta sig fram i den djupa snön.

- Rådjuret hoppade fram och tillbaka för att inte bli tagen. Det var helt sanslöst. Det är inte okej att köra som man vill bara för att man är i fjällen.

Pappan i familjen begav sig omedelbart ut till skotern och körde iväg till ungdomarna.

- Deras enda förklaring var att de skulle jaga rådjur. De tyckte väl att det var roligt, berättar han

Polisanmälde händelsen

I samråd med jaktledaren i området beslutade de sig sedan för att polisanmäla händelsen.

- De flesta skoterförare beter sig jättebra. Men i det här fallet har man inte respekterat det vilda. De hade kunnat ta kål på djuret.

Rådjuret klarade sig med livhanken i behåll. Det lyckades nätt och jämnt ta sig över sjön innan det i sin utmattning föll ihop på ett snöskoterspår i närheten av familjens hus.

SVEN BJÖRKLAND Publicerad: 06 april 2010 kl 22.00


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0